torsdag 13. mai 2010

Daglige rutiner

Etter nesten 3 uker på tur har de daglige rutinene begynt å sette seg. Uten at vi egentlig har planlagt eller avtalt noe spesielt er det egne rutiner som utvikler seg etter en stund på tur, og det virker som vi nesten automatisk synkroniseres.

Vi våkner vanligvis mellom seks og syv om morgenen, da begynner det å bli skikkelig lyst og spetakkelet fra fuglene er vekkeklokke nok. Det er fortsatt såpass kaldt på den tiden av døgnet at bare nesa stikker ut av soveposen mens vi hører nyhetene på P1 (så lenge vi har dekning).

Veldig raske skal vi ikke beskyldes for å være om morgenen, vi bruker laaang tid på å krype ut av soveposene. Noe som nok retter seg når sommertemperaturene gjør det mer innbydende å komme seg ut av teltet.

Så lenge det er oppholdsvær pakker vi alt utstyret først og spiser frokost som det siste vi gjør før vi starter å gå. Regner det pakker vi alt unntatt teltet og spiser inne. 

Hittil har vi brukt ca 2 timer fra vi våkner til vi er vandreklare. Mye av tiden går med til å ta av og på varme klær, derfor blir vi nok raskere utpå sommeren.

For komfortens skyld pleier vi å starte dagen med litt for mye klær. Etter 15 til 20 minutter, når vi har fått varmen i kroppen, tar vi en kort pause for å kle av oss og knyte om sko og justere sekker. Deretter går vi “50/10“. Det vil si at vi går i 50 minutter, og tar en 10 minutters pause for å hvile rygg og lufte føtter hver time.

Lunch spiser vi stort sett mellom tolv og ett. I dårlig vær spenner vi opp en jervenduk som ly mot vær og vind, og pausen blir en kort halvtime. I godt vær unner vi oss å ligge i sola i opp til en time.

På tidligere turer har vi ofte tatt en kort pause til middag, og fortsatt vandringen til sent på kvelden. Hittil på denne turen har vi derimot vært flinke til å slå leir ved fire- femtiden, slik at kroppen får hvile og restitusjon.

Vi stiller ikke store krav til leirplassene våre. De bør ligge i le for vinden og være i nærheten av en bekk eller et vann. På grunn av de lave nattetemperaturene har vi også blitt oppmerksomme på at det er en stor fordel at morgensolen varmer opp teltet, senere på året blir det nok helt motsatt - at vi ønsker skygge for den stekende solen.

Middag lager vi annenhver dag, og den som lager middag tar også oppvasken, slik at den andre får en “frikveld”. Hittil har ikke temperaturene innbydd til lange kvelder ute, og det har vært for tørt (eller vått) til at vi har ønsket å fyre noe særlig bål. Derfor ender vi stort sett i soveposen ved syvtiden på kvelden og bruker en times tid på å diskutere morgendagens etappe på kartet før vi hører på nyhetene og været ved åttetiden på P1, og sovner i takt med kveldsmørket.

2 kommentarer:

  1. Vi får håpe det snart blir litt varmere. Da blir det straks litt annerledes. Har tenkt mye på dere. Vi på jobben er inne og titter stort sett hver dag... godt det kom en oppdatering nå :) Kos dere i kveld.

    Marit

    SvarSlett
  2. Så flotte bilder, Castro har det bra ha en flott 17 Mai

    SvarSlett