fredag 14. mai 2010

Der åsene blir til fjell

Etter at vi la finnskogene bak oss har omgivelsene endret seg gradvis. De skogkledde åsene begynner å bli skogkledde fjell, og to dagsmarsjer før Trysil så vi ordentlig fjell for første gang på turen.

Vi valgte å avvike fra Finnskogleden, som tar vestover mot Osensjøen, og gikk i stedet gjennom skogsområdene sør for Trysil. Trysilkartene er tilsynelatende veldig informative, men vår erfaring har vært at kartgrunnlaget ofte ikke stemmer med virkeligheten. Det skaper frustrasjon, og gjør at vi må legge ruten til “sikre” ledelinjer, blant annet skogsbilveier.

Den siste uka har været blitt gradvis enda kaldere, og all nedbør har kommet som snø. Det har også vært sparsommelig med snøsmelting hittil, og snøen ligger fortsatt i nordhellinger og i skyggefulle områder. Det er påfallende mindre vårtegn her enn lengre sør.

Nå er vi kommet Trysil, hvor vi har hatt to netter på hotell. I utgangspunktet hadde vi planlagt èn natt, men vi bestemte oss fort for å gjøre det til to netter slik at våren kan ta oss igjen, og for å gi oss muligheten til å utstyre oss for høyere terreng og kanskje enda mer snø.

Ruta videre går mot Femunden, og det er uklart hvor mye snø som ligger forran oss. Vi har planlagt ruta nøye for å unngå de høyeste partiene, og har skaffet oss truger for lettere å kunne forsere store områder med snø. Det ligger fortsatt is på Femunden, og det er tvilsomt at denne er borte før vi kommer fram. Derfor tar vi høyde for å måtte gå der vi egentlig skulle padle, men vi holder alle muligheter åpne.

Det har vært deilig å kunne velte seg i hurtigmat, varme dusjer, tv og internett, men vi føler overraskende tidlig et sug mot turlivet. Vi ser fram til å vandre inn i den eventyrlige fjellskogen mellom Trysil og Femundsmarka, et område ingen av oss kjenner fra før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar