RutaVis Norge på langs i et større kart
Etappe 1:
Turen startet på Haldenvassdraget så snart snø og is smelter. Vi kommer til å sjøsette kanoen rett utenfor Halden og vil følge vassdraget mot strømmen helt frem til Setten.


Etappe 2:
Fra Setten sender vi kanoen hjem, tar sekkene på ryggen og vandrer gjennom Vestmarka nordover til Morokulien. Der starter finnskogleden som vil ta oss gjennom de dype Finnskogene helt nord til Trysil. Fra Trysil vil vi følge "fjelldraget" langs svenskegrensa opp til Femunden. 


Etappe 3:
Ved sørenden av Femunden sjøsetter vi igjen kanoen og padler det store vannet på langs, og enda videre helt opp til Stugudal der vi igjen sender kanoen fra oss. 


Etappe 4:
Fra Stugudal blir den en lang vandring gjennom Sylane og nordover frem til Børgefjell. Mellom disse nasjonalparkene er nok det stedet i Norge vi er minst kjent.


Etappe 5:
Gjennom Børgefjell bærer det videre gjennom hattfjelldal, over saltfjellet og ned til Sulitjelma hvor vi for tredje gang plukker opp vår trofaste Ally kano.


Etappe 6:
Etter at vi har båret kanoen den lange oppstigningen fra Sulitjelma og nordøstover opp på fjellet kommer vi til å sjøsette på norsk side, og padle gjennom hele Padjelanta, vestover på Akkajaure og fra vann til vann i retning av Skjomen, hvor kanoen atter en gang pakkes sammen og overlates til andres transport.


Etappe 7:
Gjennom Narviksfjella går vi rundt Torneträsk og Altevann, gjennom Dividalen og opp til Kilposjärvi i Finland


Etappe 8:
I Kilpisjärvi henter vi for siste gang kanoen, bærer den gjennom Finland og sjøsetter på de myrete vannene som blir til Altaelva. Herfra kan vi padle nesten uavbrutt helt til Alta.


Etappe 9:
I Alta sender vi kanoen hjem for godt og snører skoene for turen ut til Nordkapplatået, turens mål. Deretter begynner den lange veien hjem.