fredag 19. mars 2010

Støvler på plass


Vanligvis er vi tilhengere av ankelhøye fjellstøvler, evt. med en gamasj over når vi skal gå i fuktig myrterreng.  De siste årene har vi også fått øynene opp for hva lette sko betyr for belastningen på kroppen og lengden på dagsmarsjene.

Siden vi starter turen ganske tidlig på våren forventer vi våte forhold store deler av turen, og har derfor hatt et ønske om høye støvler.

Takket være Alfa sko, som har innlemmet oss som ett av sine ”expedition teams”, får vi muligheten til å prøve modellene Falk og Cumulus under turen.

Falk er et par høye fjell- og jaktstøvler i stoff som gir god ankelstøtte samtidig som de veier omtrent halvparten av Alfa Bever Pro. Dette blir primærskoene våre og vi tror de kan være den perfekte kombinasjonene av de egenskaper vi setter pris på ved gode sko.Det finnes ikke en støvel som er perfekt til alle forhold, derfor har Alfa også sendt oss et par Cumulus hver. Alfa Cumulus er ankelhøye men stabile sko vi håper skal være perfekt til etapper med skogsbilveier og lett terreng, der vi virkelig kan lange ut og legge mange kilometer bak oss hver dag.

På tidligere turer ville vi aldri vurdert å bære på et par ekstra sko, men siden Cumulus bare veier rett over 450 gram tror vi utbyttet vil være større enn den ekstra sekkevekten.

Nå starter prosessen med å gå inn støvler.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar