For første gang på turen har vi hatt to hviledager etter hverandre. Som vanlig har vi vedlikeholdt utstyr, men siden vi fikk mulighet til å ta en tur til Bodø har vi også nyanskaffet noe.
Vi sliter litt med vanntettheten på skoene, det virker som om membranen har begrenset holdbarhet, og når den ryker så ryker den... Derfor har vi begge utstyrt oss med Berghaus Yeti Extrem gamasjer. Disse har en kalesj av gummi nederst som sitter tett rundt skoen, og en overdel av Gore-tex. Camilla har gått med slike siden Umbukta og erfaringen så langt er at de hjelper veldig i å holde skoene tørre. Selv om de ikke blir 100% tette mellom skoen og kalesjen skal man være overraskende lenge i vann før det trenger inn. Spesielt i områder med mye småvading (der man må hoppe fra stein til stein, men likevel må ha skoen i vann) gjør disse gamasjene en stor forskjell.
Da vi startet turen hadde vi med et Optimus Crux kokeapparat (gassbrenner). Dette har vært en god brenner for oss i flere år, men det har vist seg at den har en irriterende designfeil ved justeringsrattet. På Østlandet besluttet vi å bytte den ut i en ny. Valget falt på en Optimus Crux Light da vi var veldig fornøyd med den orginale Crux’en, og problemet med justeringsrattet åpenbart var løst på denne modellen. Crux Light’en er lett i vekt og liten i volum. Den er også forholdsvis robust og veldesignet. Alikevel virker det som om produksjonskvaliteten er elendig: gjenger på skruer og skruehull, samt størrelser på forskjellige deler som skal passe sammen, er ekstremt dårlig tilpasset. Dette merker man f.eks. på at justeringsrattet (i tillegg til å skrues ut og inn for å justere gassmengden som slippes ut) kan vippes opp og ned, med det resultatet at gassmengden enten øker eller minker - noen ganger slukker den helt. Når kjelesettet vårt fra MSR (MSR Quick-2) i tillegg har begynt å flasse store flak av nonstick-belegg endte vi opp med å kjøpe en Primus Etapower EF. På mange måter er dette et stormkjøkken med en gassbrenner innmontert, bare lettere og med varmeveksler. Kjelen i settet er på 2 liter, det vi har erfart er minimum når man er to personer som skal ha middag, og totalt sett veier ikke settet med brenner, vindskjerm, kjele og stekepanne noe mer enn det gamle kokeutstyret vårt. Vi er spente på hvordan det vil virke i praksis.
De som har fulgt oss en stund har kanskje merket en divergens mellom det været vi beskriver i innleggene (mye regn) og bildene vi legger ut (strålende sol). Dette har vært fordi vi ikke ønsker å ødelegge speilreflekskameraet vårt ved å bruke det i regn. Derfor er det også noen etapper (som Børgefjell) hvor det knapt finnes bilder i det hele tatt. Nå har vi tatt konsekvensen av været og gått til innkjøp av et vanntett kompaktkamera. Derfor håper vi at bildene vi legger ut i fremtiden gjennspeiler turen, og framtidige turer, på en bedre måte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar